Futrovnik – za ljudi, ki se ne sekirajo za holesterol

26.11.2010

26. november 2010 – malca 1752 (l.1894 se je rodil Norbert Wiener, ki velja za začetnika nove znanstvene veje, imenovane kibernetika)

Zapisano pod: Alkoholno, Futr — Peroksid 26.11.2010 ob 10:19

Gostilna Vinoteka – Vinske kleti Slovenije se nahaja na gospodarcu… oz. pod njem :) Tm pod jurčkom. Ne vem zakwa nisn prej nkol notr zavil… pač nisn. Plac je zlo prijetn. Domač… tut če si kapucar te natakarji postrežejo in ti dajo goody filing. Res lepo. Res zlo prjazn staf!
Vina… v Vinoteki imate na izbor več kot 1300 vin… domačih in tujih. Tko da valda da se najde za fsacga ena nalepka! ;) S tem, da ti svetujejo in res najdejo vino zate… tut če nis kak stručko! ;) Poleg vin, vam pa postrežejo še z mega hrano… Mmmm hrano.

No skratka, dle se je mudelčk tm odloču da bo naredil Kul Kot… Kul Kot je izpeljanka iz KULinarični KOTiček, men se zdi full posrečena. U Kul Kotu najdete domače in tuje specialitete… in učer je bla uradna otvoritev… in valda sn šu povohat kwa pa kako.
MMMMMiša Margan in Miha Femec sta nas prijetno sprejela in predstavla kwa se bo sploh dogajal… ena Mišina fletna misel je bla: “Držte se starih win in starih prjatlov” Lepa za lep začetek večera.

Mmmm degostacije. Pa da vidmo kwa sn probu… zaseko iz tunke Mesarije Hanžekovič, olivni namaz in olja Oljarne Parovel, marmelade na posušenem kakiju domačije Butul, sire z zelišči in začimbami kmetije Podpečan, dobrote Felix Weinstockovih (mmmmlajsk), oljčna olja Vanje Dujc, salame, zašink in pršut iz iberskega prašiča Bellota (espanjolske izdelke…:P), bučna olja in domače čokolade Kocbekovih, Hubertove divjačinske salame (gamsa, medota, jelenčka…), Zotterjeve čokolade… mmm tle sta mi sploh iztopala čokoladca s šampancem in potem še čokolada z olivami in limono. No in na konc stopim v drug prostor… in tam na miljone začimb. Začimbe je izbiral priznan kuhar, ki je dle cajta kuhal u Indiji po ulcah in folku daju hrano ZASTONJ, samo da je lahko opazoval kwa jim bl sede. In okusi teh začimb so res enkratni…
TOP! Fse te dobrote lohka kupte v Kul Kotu!

No in pol sn si reku… kwa mi je izstopal… kaj bi jes: 100% tele Zotterjeve čokoladce in Felix Weinstocke dobrote… sploh Chutneys (to so neki taki namazi… k so naravnost mlajsk… en je bil okusa karija in je mega sedu z siri, drug pa pikantno gorčičnega… tale dva sta mi iztopala!)

Pika na i… je bla večerja! Dobra družba ljudi, ki jih nisem poznal in se ujem z njimi, vino fenomenalno (mislm, da smo prešaltal iz modre frankinje na merlota). Skratka… nov svet. Lep svet… v ozadju je bla odlična chillout muska… tak lep đez… No pejmo h parim fotkam…

Degostacija se je začela z vinom, ki je bil za spremeljavo in tokrat ne kot glavni igralc! ;)
vks

Zasekain meso iz tunke Mesarije Hanžekovič – zaska :P
vks

Olivni namaz in olja Oljarne Parovel – tale olivni namaz je bil hUt!
vks

Domačija Butul me je presenetla s posušenimi kakiji na katere si si namazal njihove domače marmelade… men je iztopu vinski žele iz malvazije
vks

Kmetija Podpečan je predstavla svoje sire… :P lajkam pikantne sire
vks
vks

S siri so se super ujele specjalitete Felix Weinstock… to je blo res mljask
vks

Oljčna olja….
vks

In potem tele salamce iz Španije… tele svinje naj bi hranli samo z želodi… če sn si prow zapomnu. Zašink, pršut pa… salama :)
vks

Oljarna Kocbek… mmm odlična bučna olja in domače čokolade strast
vks
vks

Hubertove salame iz divjačine… medo, gams… mmm :P
vks
vks

Zotterjeve čokoladce… mmmm tale s šampancem je zihr ena bolsih cokolad k sn jih probu
vks

In na konc še začimbni raj
vks
vks

No in potem… je u izi sledila večerja…
Predjed – da vidmo kwa sn si zapomnu: pokrovača s cvetačo in žafranom, popečeni kruhki z zaseko in mesom iz tunke, žrebičkov capaccio,
vks

In glavna: tle bo slabš :) morska žaba s šklatnim karijem na solati in neki fritati? :) neka hudo dobra govedina Inga Hollanda…
vks

Pa sladica: nek zajeba mus :)
vks

Za konc pa še misel Vinoteke: Hrana je ljubezen in wino je stras. Mi skrbno delamo z obema! Hmmm se bom kr strinju z njimi. Vejo kako pa kaj! Jes bom še sigurno pršu kej pogledat ke… mmmljask!

Tale je pa še iz njihove stene… pač zdela se mi je super! :)
vks

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “26. november 2010 – malca 1752 (l.1894 se je rodil Norbert Wiener, ki velja za začetnika nove znanstvene veje, imenovane kibernetika)”

  1. Ria pravi:

    ej tipo vse najbolše še tu :P

  2. Peroksid pravi:

    he he he
    MWA Ria!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !