Futrovnik – za ljudi, ki se ne sekirajo za holesterol

4.05.2011

4.maj 2011 – malca 1935 (l. 1980 je umrl Josip Broz – Tito)

Zapisano pod: Futr, Sam Svoj Mojstr — Peroksid 4.05.2011 ob 09:10

Pr Nevi se dobr je. Mmmm… plus tole je še full zdravo. Škarpena je itak ena od kraljic med ribami, špargli pa… Preberte pod sliko! ;)

Škarpena in šparglji z zeliščnim maslom v pečici
futrovnik

Špargli (beluši)… že od nekdaj so bli zlo prilubleni. Rimlani so jih na polno upurablal ker so vedl da povečujejo moško spolno moč… Za dunajsko gospodo so špargle fural in predeloval v Mariboru… Dunajčani so jih glodal bl v zdravilne namene, folku so zbijal vročino z njimi. A? Dohtarji! :) Drugač pa pol kile špargljev ma cca 65 kalorij in zato jih ufuravajo h večini dijet.
Šparglji majo tut diuretičen učinet. To pomen… da pospešujejo nastajanje urina u ledvicah… posledično izločanje vode iz telesa. A? Kere besede… :) Mislm tko prav wikipedija! ;) No zarad tega so špargli dobri tut za kak folk k ma ledvične kamne.
Za glodanje je sezona šparglev… dle. Okol 1ga maja! ;)

Hmmm top so tut kake šparglove juhce. Mmmm. Lakom Lačn. Lakom smrkce papu!

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “4.maj 2011 – malca 1935 (l. 1980 je umrl Josip Broz – Tito)”

  1. Futrovnik – za ljudi, ki se ne sekirajo za holesterol » 3.maj 2012 – malca 2396 (l. 1881 je umrl slovenski pisatelj Josip Jurčič) pravi:

    [...] ne zgleda samo hudo dobr… ampak da je tut zlo zdravo. Neki o šparglih si pa loh preberete tle… v eni starejši Nevini malci! var a2a_config = a2a_config || {}; a2a_localize = { Share: "Deli", Save: "Shrani", [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !