Futrovnik – za ljudi, ki se ne sekirajo za holesterol

29.09.2011

29.september 2011 – malca 2167 (l. 2011 je umrl Lojze Slak)

Zapisano pod: Futr, Sam Svoj Mojstr — Peroksid 29.09.2011 ob 14:42

Jap… umrla je legenda! :( Umrl je Lojze Slak.
Ni biu znan samo po svoji muski, ampak tut po tem, da je ufuru diatonično hramoniko in u bistvu jo preuredil u tako kot jo poznamo dns. Dodal ji je gumbom za 6ti bas (tej tipki se je že prej reko… Slakov gumb).
Lojze je mogu od doma drugač ze ob prvem letu svojga lajfa… Mama je bla hudo bolna + mel je se 5 bratov/sestr. No in to je blo odlocilno… njegov stric Ludvik je mel doma harmonko in mali Lojze je bil navdusen na tem imenitnim instrumentom! No se pred obiskom prvega razreda je mudel znau ze kr neki pesmi zaspilat na harmonko!
Pr 15ih je ze spilal po porokah… in kasnej je tut sam reku, da mu je bla to najbolsa glasbena sola! ;) Igral je sam… oz. učas u Triu Lojzeta Slaka.
No in pazte tole… leta 1957 se je prjavil v radisko oddajo Pokaži, kaj znaš!. Prjavu se je kot samostojni godec… Fse je prepričal… kot komisijo, kot lajike naokol. Dve leti kasnej je nastal njegov badn… ansambel bratov Slak. No zarad vojske… je ta band razpadu… ampak Lojze ni miroval in tako ustanovu nov band s pevko Fantje s Prapotna… in pol je večina teh članov šla v band k je znan bil učer, dns in bo še jutr: ansambel Lojzeta Slaka.

Hmmm a ste kaj opazl kako rivalstvo med poslušalci Slaka pa Avsenika?
No iz tega uprašanja bom skoču kr na Ptuj… na kosilo!

Čevapčiči, pohane bučke in riž
futrovnik

futrovnik

Ena lepših pesmi…
YouTube slika preogleda

Pa dobr tek… + na zdravje narod moj!

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “29.september 2011 – malca 2167 (l. 2011 je umrl Lojze Slak)”

  1. uršula pravi:

    rivalstvo ravno ne, imaš pa ene ki prisegajo samo na avsenike in take ki so nam slaki vrhunec slovenske narodnozabavne glasbe. nisem pa še slišala, da bi se na kaki veselici tepli, ker se niso mogli zmenit, kera pesem je boljša – al golica ali po dekle.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !