Futrovnik – za ljudi, ki se ne sekirajo za holesterol

30.09.2011

30.september 2011 – malca 2169 (l. 1954 so Američani predstavli Nautilusa, prvo podmornico na jederski pogon)

Zapisano pod: Futr, Sam Svoj Mojstr, Vegi — Peroksid 30.09.2011 ob 19:31

Pa začnimo petek in vikend z eno ŽŽ objavo :) Torej z Živino malco!
Zanimiva župca…
Bučna juha z ingverjem
futrovnik
Najs.
Ingver… prhaja tm nek iz Azije. Zanimiv je tole, da je kr večina prebivastva na svetu fuknena na tale ingver, pr nas se pa nekak ni prjel. Recmo Konfucij (kitajski filozof), je hotu met fsako jed prpravleno z ingverjem. V rimskih cajtih, so igver upurablal v lepotnih salonih, v kasnejši evropi se je pa najbol prjel v skandinaviji in angliji.
Pr ingotu :D upurablamo korenine, sveže, posušene… zmlete… bilo kako no in v večini ga upurabjo kr za brezalkoholno ingverjevo pivo! (top šit v angliji in zda).
Hmmm zakwa je pa ingver recmo zdraviln… recmo jes vam bi ga priporoču če mate kake slabosti pr prevoznih, al avijonskih, letalskih, avtomobiliskih… tut če mate težave na ladjah! Odpravla slabost, hladno potenje, bruhanje, vrtoglavioco, pretirano slinjene (če se preveč slinte, mate loh steklino! ;) ) No in kwa je tle top shit… upuraba ingverja nima stranskih učinkov, kot je recmo zaspanost!
Pol pomaga vam tut pr prebavnih težavah kot je recmo driska, deluje proti napenjaju, pa pr rednem uživanju vam zmanšuje utrujenost in zaspanost!
Zmanšuje zgostovanje krv…
Skratka cajt je za INGVER!

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “30.september 2011 – malca 2169 (l. 1954 so Američani predstavli Nautilusa, prvo podmornico na jederski pogon)”

  1. pisanjebesedil pravi:

    Tale ingo tud fajn sede skor k usaki jedi s kuretno:)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !