Futrovnik – za ljudi, ki se ne sekirajo za holesterol

26.10.2011

26. oktober 2011 – malca 2212 (l. 740 je Konstantinopel prizadel hud potres, ki je povzročil veliko gmotno škodo in full smrti)

Zapisano pod: Futr, Tujina — Peroksid 26.10.2011 ob 20:16

No in ker so se pred dnevi spet tresla tla v Turčiji… hvala bogu ne v Istanbulu sn se odloču, da dam na blog spet neki Turškega + dns je še obletnica potresa v Istanbulu. In ja… ta potres je zlo zlo dobr sesul Konstantinopel, bajte in jap… tut dost žrtev je blo :(

Efes – neki turškega perčka
futrovnik

Sadje in zelenjava na ulci
futrovnik

Na fsakem vogalu v Istanbulu ti pečejo kostanj, koruzo, dagnje,… ma skor karkol čte! ;)
futrovnik

Malo mešano iz tržnc – začimbe pa to
futrovnik

futrovnik

Zdej pa še par fotk iz ene Turške večerje… pa svetloba ni bla lih prava, ajde mogoče clo (dopuščam to možnost) tut jes nisn biu več! :)
Tukile je eno Turško vino Doluca
futrovnik

Predjed… neki fižolčka, sira, pikantne salame in namazov… ki so bli tut kr pikantni in odlični
futrovnik
Valda, da so mičken pikantni če dodajajo povsod odlično pikantno rdečo papriko… valda v prahu! ;) No in tale rdeča kepca spodi, je najbolša… in sicer temu paradižnikovemu namazu se reče Acili Ezme. Namaz fsebuje paradižnike, rdečo/belo čbulo, petršilčk, olivno olje, šipkovo pasto al pa granatno jabolko zmiksamo, limonin sok, kajanski poper ;) … skratka tole zmešate, zdrobite… zmiksate… pustite v hladilniku za kako uro in to je to.
Cool bi blo če bi dobil še recmo sumac, gat demet da ne vem kak izraz mamo mi za tale sadež. Če sploh. Skratka sumac se dobr zmeša z limonim sokom, upurablajo ga pa v večini te države grčija, turčija, tunizija, egipt… in ga mešajo z mesom. Ovčetino valda :)

Glavna jed je bil šnicl… sliki sta pa res slabi :(
futrovnik
futrovnik

Hmmm nj vas neki segre dns… magar čaj! ;)

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !