Futrovnik – za ljudi, ki se ne sekirajo za holesterol

20.12.2011

20. december 2011 – malca 2265 (l. 2007 Slovenija in še 8 drugih držav začne izvajat Schengenski sporazum)

Zapisano pod: Futr, Tujina — Peroksid 20.12.2011 ob 07:38

Šengenski sporazum… gre za uskladitev zunanjih mej EU. Zanimivo je to, da je šengeski sporazum podpisalo 31 držav, torej večina iz EU razn Islandija in Norveška. Plus Irska pa UK sta podpisnici sporazuma, ampak ga ne izvajata oz. delno pač meje še vedno imajo. ;) Ime sporazuma prihaja valda iz kraja po tem imenu (Schengen v Luksenburgu).

Uuuu Hajdy… je edn bl pridnih sošolcev, k mi pošle še kr neki futra. Bilo iz kje. :) Tokrat ga bomo floral po istri in gremo h sosedom Hrvatom. Gre za restavracijo Buščina. Hajdy je še napisal, da majo hude bifteke pa fso morsko hrano izpod peke + da mi je sliko fhod, da ne bi pozabu kje je to. CCC. Kot da bi biu zlata ribica. Kwa sn ze hotu rečt? Hmmm… kdo mi je to poslal? :D

Kosilce
futrovnik

Vhod
futrovnik
Lokal je znan še valda po njokih, fužih, rižotah…

Tole bo pa zdej čist drug konc evrope…
Bazilika… tm nek iz Oxford circus v Londonu – Vapiano
futrovnik

Bazilika… jap pa ne mislm to cerkve ;)
Bazilika prihaja iz Afrike, dns jo pa gojijo kr pofsod ;) Največji izvozniki pa se nahajajo v Italiji, Franciji, Maroku in Egiptu. Baziliko so cenl ze v zgodovini. Recmo v Indiji je simbolizirala ženo Lakšmi bogu Višni. ;) V antični Grčiji so ji pripisval čarobne učinke kot dobre in slabe. Recmo če so jo nosli ali imeli v žepu naj bi spodbujevala ali ljubezen ali sovraštvo! ;) No… dns vemo da bazilika pomirja ljudi, zbuja tek in pospešuje prebavo.

Upurablamo jo loh svežo ali posušeno… dodajamo pa jo prikuham, pečenkam, ribam, juham, picam… ma lih kamorkol vam srce poželi!

Še 129 dni… pa dobr tek narod!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !